2011. április 21., csütörtök

A felelős


Egy másik, a jobb agyféltekés rajztanfolyamon kapott idézetet szeretnék ma megosztani veletek, ami elég elgondolkodtató, még ha elsőre legyintünk is egyet rá.

Két lehetőséged van. Vagy állandóan menekülsz, rejtőzködsz és a világot okolod az összes problémádért, vagy megvéded magad, és elhatározod, hogy fontos ember leszel.” - Sidney Sheldon (író)



Ez a két lehetőség azonban eléggé megváltoztathatja az életeteket, ezért nem mindegy, hogy melyiket választjátok. Okolhattok mindig mást a problémáitokért (néhány esetben ez lenne a helyes, ha a negatív érzések nem ránk hatnának vissza negatívan…), vagy magatokba is nézhettek, hogy nem a ti hibátok-e, ami történt. Ebben az esetben tanulhattok és legközelebb már okosabban és erősebben indulhattok neki a harcnak.
Ha pedig más hibázott és ezáltal Nektek kárt okozott, akkoris próbáljatok meg előre nézni és ne a múlton töprengeni, hanem leginkább a jelenben élni!

2 megjegyzés:

  1. Mióta 100% felelősséget vállalok magamért, és fontos lettem a magam számára, azóta jobb anya, jobb feleség, jobb barát, és remélem jobb ember lettem.
    Nagyon jó az idézet, mentettem!:)
    Köszönöm:
    Glória

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy hozzád talált az idézet. :-)

    VálaszTörlés