2011. április 6., szerda

A barátság fenntartása


Azt mondják, hogy ha az ember a családtagjait nem választhatja meg, akkor nagy szerencse, hogy a barátaival megteheti. Valóban így van ez, elég, ha körbenézünk a barátainkon és rájövünk, hogy mennyire hozzátartoznak a mindennapjainkhoz. Olyan ők, mint az ’illegális’ családtagok, persze pozitív értelemben.
Azonban barátságból is van többféle. Ott vannak a mélyebbek és a felszínesebbek. Mindenki maga dönti el, hogy melyik a megfelelőbb számára, de véleményem szerint a mélyebb barátságok az igazibbak.
A barátság sem olyan kapcsolat, ami magától életben marad. Sajnos, vagy nem, de ezért is meg kell dolgoznunk, hogy az évek folytán is legyen szépség benne. Elgondolkodtató (és érdemes is elgondolkodni rajta), hogy ki mennyit fektet a saját barátságaiba. Számomra meglepő volt és néhanapján elkeserítő is, amikor rádöbbentem a befektetett energia arányaira. Volt, hogy jobb barátság került hátra a rangsorban és a kevésbé jó előre. Érdemes megvizsgálni, hogy mibe fektetjük az akár nehezen összeszedett energiáinkat.
Azt pedig, hogy mivel lehet erősíteni és fejleszteni egy barátságot, függ a két adott barát személyiségétől is. De egy biztos, a másikról való őszinte érdeklődés és a kedves szavak még nem ártottak egyetlen kapcsolatnak sem! :-)

Robert Brault írta a következő igazságot: „Nagyra becsülöm azt a barátom, aki időt talál számomra a naptárában, de még jobban szeretem azt, aki elő sem veszi a naptárát, ha rólam van szó.”

TEGYÜNK AZÉRT, AMI FONTOS!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése