2011. április 29., péntek

Az igazi nő


Ha tegnap Müller Péter szavait idéztem az igazi férfi témájánál, akkor ma is ezt teszem.

Az igazi nőnek csak a szemét nézd, és azt sem kívülről, hanem a lelke felől. Először meg kell érezni a lelkét. Ha a lelke felől nézed, az első réteg a félelem, a múlt és a jelen sebei. Ha ezzel megtanulsz bánni, akkor láthatod a második réteget, a gyengédséget, a cirógatás vágyát. Ha ezt is látod, a harmadik rétegben látod az öröm pajkosságát, a negyedikben a harag villámait, az ötödikben a harmónia vágyát, a hatodikban a gyönyör cirógatását, és a hetedikben azt a szeretetet, ami teljesen a Tied. Minden igazi nő hét fátyoltáncot táncol, és régen elvesztél, ha a fátylat, a keblei halmát, vagy a csípőjét nézed. Csak a szemét nézd, a teljesen ruhátlan lénye, az örömtől hullámzó, vagy fájdalomtól görnyedő teste minden apró titka a szemében van.”


Azt szokták mondani, hogy nehéz minket, nőket kiismerni, de, ha az őszinteség megvan, akkor nem hiszem. Mint embert, nehéz kiismernünk mindannyiunknak egy másik, egyedi embert, de odafigyeléssel és empátiával lehetséges.
De visszatérve az eredeti témához, szerintem Müller Péter szavaiban rengeteg igazság van, és egy igazi nőben léteznek ezek a tulajdonságok. Néha nem is árt megvizsgálni magunkat, hogy hogyan állunk a nőiességünkkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése