2013. szeptember 25., szerda

Tudatossággal egy jobb életért


Tud – tudat – tudatos – tudatosság… A szótő is nagy jelentéssel bír, de a képzett szó adja meg jelen esetben a valódi jelentést. Nem elég valamit tudni; ha nem vagyunk tudatosak az adott dologgal kapcsolatban, akkor tudásunk keveset ér. 

Tudjuk, hogy testünknek az a legjobb, ha mélyeket és nyugodtan lélegzünk, de sokszor mégsem így teszünk és a stressz tüneteit vesszük észre magunkon. Ha szeretnénk elindulni a tudatosság útján, akkor érdemes a fizikai tudatosságal kezdeni. 

Sokan tudjuk, hogy gondolataink energiák, melyek megteremtik a valóságunkat. Olyan energiák, melyeket mi magunk hozunk létre és szabad akartunkban áll, hogy másképp gondolkodjunk. Sokszor olyan egyszerű belekerülni egy negatív spirálba, de utána nem kellene csodálkozni, ha nem az általunk várt pozitív dolgok történnek. Ha tudatosan figyeljük a gondolatainkat, akkor hamarosan természetessé válik az optimista gondolkodásmód.

Az érzelmeinkkel ugyanaz a helyzet, mint a testünkkel és a gondolatainkkal. Ha tudatosan megfigyeljük és pozitívvá változtatjuk az érzéseinket, akkor cserébe csodás érzelmeket fogunk visszakapni.


Megéri tudatossá válnunk az élet minden területén, hiszen ezáltal csodákkal telivé varázsolhatjuk az életünket. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése