2013. szeptember 18., szerda

A csodák mindennapi jelenléte


Mostanában nagyon sokat találkozom a ’csoda’ szóval. Eddig is ugyanúgy kimondtam és hallottam, (de néha csak beszélünk és nem is vagyunk tudatában, hogy mit mondunk) csak nem értelmeztem.  A csodák tanítása című könyv elgondolkodtatott, hogy mit is jelent ez a szép szó. Az értelmező kéziszótár szerint egy megmagyarázhatatlan jelenség, illetve rendkívüli, rejtélyes hatás, amely kitűnik a hétköznapi jelenségek, dolgok közül és ezért nagy figyelmet vonz.

Egyik oldalról valóban egy rendkívüli jelenségről van szó, de gondoljunk bele, hogy nem tehetünk-e csodássá egy hétköznapi tevékenységet. Szerintem az is rendkívüli jelenség, ha egy borús reggel után meglátjuk a nap sugarait; és az is, ha a különböző színekben pompázó falevelek hullását figyeljük.
Ezeknek az apró csodáknak az észrevétele ugyanolyan nagy változást idézhet elő az életünkben, mint a megmagyarázhatatlan dolgok meglátása. Ha a mindennapi dolgokat is csodaként éljük meg, az olyan energiákat generál bennünk, aminek hatására az életünk pozitív irányba fog elmozdulni.

Ha az évszakokat nézzük, már ott is megtalálhatjuk ezeket a varázslatos jelenségeket. Étkezéseink során újabb csodákkal találkozhatunk, mert a természet megajándékozott minket a legtökéletesebb tápanyagokkal (gondoljunk a pirosló almára és a narancssárga sütőtökre, melyeket a nyár melege érlelt tökéletessé). Ott vannak még a családtagjaink, barátaink és még annyi minden, amit nem szabad természetesnek vennünk, hiszen azért kaptunk mindent, mert a Teremtő csodákkal akar elhalmozni minket.


Csodákkal teli szép napot kívánok! J

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése