2013. szeptember 27., péntek

Élni vagy félni?


Félek ettől, félek attól, félek a jövőtől. Napi szóhasználatunk nagy részét kiteszi a ’félelem’ szó. Én úgy gondolom, hogy mi magunk generáljuk a félelmet, hiszen Isten alapvetően boldognak teremtett minket. Az egó szeret kombinálni és beindítani egy negatív láncolatot az aggodalmakkal, félelmekkel. Ezzel őt boldoggá tesszük; de el kell döntenünk, hogy az egót, vagy valódi önmagunkat szeretnénk boldoggá tenni.

Az egó egy olyan részünk, amely nem valódi énünk, és szeretne keresztbe tenni az igazi önvalónknak. A félelem az egyik legjobb eszköze, és ezt ki is használja. Talán kemény harcot vív a kettő egymással, de, ha sikerül legyőzni az egót, akkor megkapjuk a valódi békét, boldogságot a külső körülmények figyelembe vétele nélkül.

A tudatosság (mint arról korábban írtam) ebben is segítségünkre lehet. Figyeljük meg a félelmeket és próbáljuk meg átalakítani az ellenkezőjére. Ha a jövőtől való félelem van eluralkodóban, akkor gondoljunk inkább a jövőre egy csodaként, ahol boldogak szabadok és békések vagyunk.


A döntés mindenkinek a saját kezében van.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése