2013. szeptember 13., péntek

A bátorság éltető erő


Egy személyes gondolattal kezdeném. A napokban azon gondolkodtam, hogy érdemes-e olyan munkával foglalkoznunk, amiben nem érezzük kiteljesedettnek magunkat (még akkor is, ha anyagilag megéri)? Amennyiben így teszünk, vesztünk az energiánkból, ami komolyabb lelki és fizikai problémákhoz vezethet. Ha ebbe komolyabban belegondolunk, akkor rá kell, hogy jöjjünk, hogy nem éri meg beleragadni egy számunka kellemetlen helyzetbe.

Sokan benne maradunk bizonyos szituációkban, mert nincs bátorságunk változtatni. A bátorság egy olyan emberi tulajdonság, amiből elég keveset észlelünk magunkban. Pedig, ha tudnánk, hogy mennyi erővel rendelkezünk, akkor nem biztos, hogy sokat vacillálnánk egyes változtatások előtt. Én saját tapasztalatból tudom, hogy egyes változásokhoz túl kell lépni addigi életünkön és ki kell lépni a komfortzónánkból.

Önmagunk megtalálásához sok bátorság szükséges, pedig csak így élhetünk teljesen szabad életet, melyben beteljesíthetjük életfeladatainkat. Az első lépések megtételéhez szükséges erőt megkapjuk (ha kérjük) égi segítőinktől, de a későbbiekben már mi magunk is szárnyalni fogunk a saját utunkon. A szárnyalás érzéséhez, pedig semmi más nem fogható; onnantól kezdve már nincsenek határok.

Befejezésül álljon itt egy számomra kedves idézet, mely remélem, hogy inspirációt ad másoknak is:

"Bátor­ságra van szük­sé­günk ahhoz, hogy meg­ta­lál­juk saját iden­ti­tá­sun­kat és éle­tünk értel­mét anél­kül, hogy elfo­gad­nánk és meg­ha­jol­nánk az előtt, amit az előí­té­le­tek és szte­reo­tí­piák írnak elő szá­munkra. A leg­több ember észre sem veszi, hogy leg­elő­ször ők maguk esnek áldo­za­tul saját előítéleteiknek." Zach LeBeau

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése