2013. október 20., vasárnap

Mindennapi 'kenyerünk' az öröm


Gondolkodtatok már azon, hogy minek tudtok örülni egy napotokban? Van egyáltalán olyan pár percetek, amikor úgy érzitek, hogy tele vagytok életörömmel? Úgy gondolom, hogy a mai világban ez egy nagy probléma. Csak tesszük a napi rutint és nem éljük meg a pillanatot. Mindennapjaink alapját kellene, hogy jelentse az öröm, mert olyan energiákat szabadít fel, amelyek által teljessé válik az élet. 

Ízlelgessétek a szót, hogy életöröm! Mondjátok ki és figyeljétek a reakciót. J Ugye, hogy mosolyt csal az arcotokra és máris jobb a kedvetek? Milyen jó is lenne a nap nagy részét ebben az állapotban eltölteni. Van egy jó hírem, ez nagyban rajtatok áll. A legkisebb napi teendőnkben is lehet örömet lelni, és, ha erre többször felfigyelünk, akkor automatizmussá fog válni.

Annyi minden okozhat örömöt az embernek. A reggeli napsütés, a sárguló falevél, egy mosolygós kisgyerek, a kávé illata, egy séta; mind mosolyra készteti az embert, ha tudatosan megéli ezen eseményeket. A sort még rengeteg dologgal lehetne folytatni; de mivel ez személyiségfüggő, ezért mindenkinek magának kell feltennie a kérdést, hogy mi okoz neki örömet. 

A munkáját elveszítő ember is megláthatja a lehetőséget az adott helyzetben, hiszen ez idő alatt tanulhat és lehet, hogy sokkal jobb munkát talál, amiben valóban örömét leli. Egy betegség olyan életmódváltásra sarkallhatja az adott személyt, ami az életét pozitív irányban változtathatja meg. Mindennek megvan az örömmel teli oldala is.


Nem igazán szeretném a témát tovább boncolgatni. Mindenkinek saját magának kell meghoznia a döntést, hogy mennyire akarja az életét örömmel megtölteni, és mit hajlandó megtenni ennek érdekében. Fedezzük fel az eredendően bennünk lévő örömöt! J

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése