2012. január 4., szerda

Újra itt

Van, hogy szükség van a befelé fordulásra. Van, hogy helyre kell rakni magunkban a dolgokat. Lehetnek ezek a múlt történései, a jelen eseményei vagy akár a jövő tervei is. Ez történt velem is. Szükségem volt egy kis időre, hogy megtudjam mi a legjobb nekem. Ehhez azonban szükségem volt egy kis kísérletezgetésre. A kísérletek viszont néha nagyon is veszélyesek lehetnek.  Fennáll a sérülés veszélye.  Az embernek azonban vállalnia kell a kockázatot, ha a legjobbat akarja kihozni magából.


Van, akinek a magányban való elmélkedés, van, akinek a tapasztalatszerzés adja meg a választ az élet nagy kérdéseire. Nekem talán mindkettő. Életem fontos eseményei után szeretek egy kicsit csendben maradni és elemezgetni.  Ez hol több, hol kevesebb időt vesz igénybe; érezhető, ha véget ér a folyamat (megkönnyebbülés, vagy más hasonló pozitív érzés követi).
Néhány új, megválaszolt kérdéssel magabiztosabban, ambiciózusabban tudok újra beállni az élet nevezetű játékba, amit, ha vidáman játszunk, akkor csak nyerthetünk. De ehhez szükség van néha veszélyekre is.
Gondolkodjatok el Ti is, hogy nem szükséges-e néha megállni és átgondolni, hogy hol jártok. Talán az év eleje alkalmas időszak, de én az időtől függetlenül tartom fontosnak ezt a tevékenységet.

Jó kísérletezgetést! J

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése