2011. július 28., csütörtök

Ki kell tartani?


A kitartás számomra egy olyan tulajdonság, amit nem tudok beskatulyázni pozitívnak vagy negatívnak. Kitartónak tartom magam az élet bizonyos területein, de vannak olyan részek, ahol hamarabb feladom. Ha nagyon belegondolok, nem is lehet mindenben kitartó az ember, hisz van, ami mellett nem is érdemes. El is érkeztem ahhoz a részhez, ami a bejegyzés megírására ösztökélt; vagyis, hogy miért érdemes kitartani? 


Vannak emberek, akik úgymond bigottan kitartanak a céljaik mellett, holott azzal sincsenek tisztában, hogy a cél elérése számukra valóban meghozza-e az áhított jót. Sok esetben valami miatt nem látják át a helyzetet és bizonyos aspektusok létezését, melyek megváltoztatják az egész helyzetet.
Éppen ezért, ha valamilyen nagyobb célotok van, vizsgáljátok meg alaposan, minden oldalról, hogy valóban érdemes-e kitartani mellette, mert sok energiát felemészthet egy nem jól megválasztott cél elérése. Ha egy kicsi kétely is támad bennetek, akkor várjatok, hogy letisztuljanak a gondolatok és tisztábban lássatok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése