2011. július 5., kedd

Miben lehet hinni?


Manapság egyre nagyobb számban terjednek a különböző hitrendszerek. Világunk egyre inkább spirituális irányba fordul (talán én is ennek az áramlatnak az eredményeképp változtam meg).
A következőkben néhány vallás, hitrendszer lényegét mutatnám be, hogy könnyebben el tudjatok igazodni. 


Nálunk a legelterjedtebb a kereszténység, amiről biztosan Nektek is vannak ismereteitek. A kereszténység középpontjában Isten áll, aki elküldte fiát, Jézust, hogy megváltsa az emberiséget. Véleményem szerint a kereszténység középpontjában a szeretet, mások szolgálata és a bűnbánás áll. Sokak szerint a kereszténység már nem tud lépést tartani a mai világgal, de szerintem legalább egy-egy alappillérét magunkévá tehetjük (számomra a szeretet és elfogadás a legfontosabb a kereszténységből).
A következő vallás, világnézet a buddhizmus. Számomra fontos tanításokat, útmutatásokat adott, éppen ezért szeretném veletek is megismertetni. A buddhizmus szellemi vezetői a dalai lámák, jelenleg a XIV. Dalai Láma vezeti a buddhistákat (és sok a buddhizmusra nyitott embert).
A buddhizmus hirdeti a reinkarnációt, ami az újjászületést jelenti, vagyis, hogy az ember lelke különböző testi formákban többször is megszületik.
A buddhizmusra jellemző a karma hirdetése, vagyis, hogy minden esemény, ami velünk történik, az mindig valamilyen korábban (vagy előző életünkben) tett cselekvés okozata.
Egy másik, „divatos” hitrendszer a Kabbala. Persze a több ezer évre visszatekintő történelmet kevesen ismerik, és csak az ismert emberek által hordott vörös fonállal azonosítják ezt a bölcsességet. A kabbala alapja, hogy az ember elérje a boldogságot, beteljesülést úgy, hogy közben minden negatív érzést kivon magából. Mások megsegítésére is hangsúlyt helyeznek.
Nem is vallás és nem is bölcsesség az agykontroll, én inkább életformának nevezném. Lényege, hogy az ember saját maga képes előidézni élete eseményeit. Képes önmagát meggyógyítani, de akár betegséget előidézni is. Lehetséges mindez gondolatokkal, szavakkal, tettekkel. Képes a jót, de a rosszat is előidézni, éppen ezért fontos a tudatosság az ember életében.
Sokan A Titok című könyv elolvasása után kezdtek jövőképet kialakítani és az ott elsajátított technikákkal előidézni a hőn áhított célok megvalósulását. A pozitivizmust tartom A Titok legnagyobb erősségének, amivel el lehet indulni a változás útján.
A sort még sokáig lehetne folytatni, de nem célom az összes vallás, hitrendszer és életforma rövid bemutatása.
Követheti valaki csupán egyet, vagy magáévá tehet egy-egy alapgondolatot; a lényeg az, hogy ezzel jobbá tegye a saját és ezáltal az emberiség életét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése