2011. május 29., vasárnap

Hadilábon az álmokkal


Az álmokhoz való viszonyom ambivalens. Ha valami csodásat álmodok, akkor két méterrel lebegek a föld felett egész nap. Ilyenkor azt gondolom, hogy biztos van valami pozitív jelentésük. Abban az esetben viszont, ha rosszat álmodok, akkor a nyűgös ébredés után, próbálom kiverni a fejemből és elhitetni magammal, hogy semmi jelentősége nincs.
Most épp semleges a viszonyom az álmokhoz, épp ezért most van a legjobb lehetőség a reális feltérképezéshez. 


Valószínűleg Krúdy Gyula se a semmire építve írta meg az Álmoskönyvét. Ezek szerint vannak jelentései az álmainknak. A kérdés már „csak” az, hogy mindennapi történéseink mennyire befolyásolják az álmainkat. Ha igen, akkor mennyire hitelesek ezek a jelentések? Én az esetek 99%-ban álmodok és többnyire emlékszem is rájuk (néha csak egy-egy képre). Általában az előző napon történt eseményekhez kapcsolódnak az álmaim. Ilyenkor nem is fordítok rájuk sok időt. Viszont, ha valami egészen különöset álmodok, akkor megpróbálok egy kicsit mélyebbre ásni és megtalálni a talán tudatalattiban lévő megoldást.
Azt ajánlom Nektek, hogy csak akkor foglalkozzatok az álmaitokkal, ha annak valamilyen, különleges jelentőséget tulajdonítotok, különben el fogjátok halasztani a jelen megélését.

2 megjegyzés:

  1. Az utolsó mondattal nem értek egyet! Aki nem foglalkozik az álmaival, folyamatosan elveszít valamit! Álmainkban folyamatosan feldolgozzuk a saját életünket. Nem véletlenűl káros az alvásmegvonás! Az álmok kifejezetten segíthetnek a mindennapoknan. Aki nem hiszi járjon utána! : "tudatos álmodás!, "éber álmodás", Teremtő álom"

    VálaszTörlés
  2. Teljesen egyet értek! Nem azt mondom, hogy egyáltalán ne törődjünk az álmokkal, hanem, hogy ne azokra építsük az életünket. Sajnos ismerek olyan embert, aki az álmai miatt aggódik és ezért nem éli meg a pillanatot.

    VálaszTörlés