2012. szeptember 9., vasárnap

„… a csillagok nem kényszerítenek, csak hajlamossá tesznek.”


Az asztrológia azon dolgok közé tartozik, amelyről mindenkinek megvan a saját véleménye. Úgy gondolom, hogy tájékozottságtól függően ez a vélemény egy életen át csiszolódhat, és jobb is rugalmasan hozzáállni a témához.

Hiszek abban, hogy a különböző csillagállások alatt való születés megajándékoz minket bizonyos tulajdonságokkal. Viszont azzal már nem értek egyet, hogy egyes személyek a rossz tulajdonágaikat a csillagjegyükkel magyarázzák, és a változtatás akaratának legkisebb jelét sem látni rajtuk. Ahogy Szepes Mária Smaragdtábla című könyvében olvastam, „… a csillagok nem kényszerítenek, csak hajlamossá tesznek.” Amennyiben csak az asztrológiánál maradok, nem a csillagjegy az egyetlen, amely meghatározhatja tulajdonságainkat, hanem az aszcendensnek is nagy szerepe van. Mivel nem vagyok asztrológus, ezért mélyebben nem is szeretnék belemenni a témába.

Viszont Szepes Mária kijelentésével azért is értek egyet, mert hiszek a szabad akaratban. Ha szabad akarat nem létezne, akkor szinte „robotként” élnénk hétköznapjainkat, hisz minden eleve meghatározott lenne.
Én úgy gondolom, hogy a csillagállások miatt van egy bizonyos keret az életünkben, amelyben szabad döntéseinkkel mozoghatunk. A döntéseink pedig a csillagoktól is kapott személyiségünkkel függenek össze.
Szeretek a csillagjóslás felé kétkedő hittel fordulni (de nem a magazinokban megjelenő heti, havi, vagy éves horoszkópra gondolok, hanem a szakemberek által elkészítettre), hiszen innen kevésbé érnek nagy csalódások, de akár kisebb csodákat is átélhetek vele. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése