2011. november 7., hétfő

Sírni jó

Valóban? – hangozhat a meglepődő kérdés. Sokak ugyanis a sírással valamilyen negatív élethelyzetet asszociálnak. Sőt egyes, számomra konzervatívnak számító emberek a sírást egyenesen női tulajdonságnak tartják. Azért tartom ezeket az embereket maradinak, mert nincsenek tisztában a sírás jótékony hatásaival.


Persze nem azt mondom, hogy minden élethelyzetben jó érzés, de többnyire még profitálhatunk is belőle. Sokszor sokkal megkönnyebbültebbnek érezzük magunkat egy kiadós sírás után. Ez azért van, mert a könnyeinkkel sokszor a feszültség is elszáll. Egy kutatócsoport még azt is megállapította, hogy a sírással ellazulnak az izmaink és a szívinfarktus esélyét is csökkenthetjük. Elfojtás esetén viszont fizikai megbetegedéseket is elő lehet idézni.
Sajnos, sok férfiba még gyerekkorban belenevelték, hogy sírni lányos, ezért nem szabad. Éppen ezért tart ott a férfinépesség, hogy halálozási adataik rosszabbak, mint a nőknek. A stresszt ugyanis sokkal nehezebben kezelik és vezetik le, mint ellenkező nemű társaik.
Nem azt mondom, hogy állandóan sírni kell, de, ha úgy érezzük, akkor ne szégyelljük könnyeinket. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése