2011. június 5., vasárnap

Egység vagy különbség?


A minap elkezdtem Soma Mamagésa Új egyensúly című könyvét. Nem kellett nagyon belemélyednem ahhoz, hogy találjak egy igazán érdekes gondolatot (amivel mellesleg teljesen azonosulni is tudok). 



„A tudásra, önmegvalósításra, szabadságra, minőségi szexre kiéhezett nők most enni kérnek. És ez szembemegy mindazzal a megszokott képpel, amit eddig a nőhöz társítottak. A nő eddig szelíd volt, most vad lett, időnként követelőző is. A férfi határozott és irányító volt, most megingott, elbizonytalanodott saját férfiúi erejében. ( …) Eddig a férfit tartották a teremtés koronájának, mára kiderült, hogy együtt vagyunk azok.”

Egyetértek az egész résszel, de leginkább az utolsó mondat az, amivel azonosulni tudok. Hányszor mondjuk a másik nem képviselőire, hogy sose értjük meg őket. Szerintem megszámlálhatatlan alkalommal előfordult már. Véleményem szerint mindkét nemnek vannak pozitív és negatív tulajdonságai. Mások vagyunk, de épp ez a lényeg ahhoz, hogy ne unatkozzunk egymás társaságában. Férfinak és nőnek is empatikusnak és megértőnek kell lenni ahhoz, hogy méltó társai (nem csak a párkapcsolatokra gondolok) legyenek egymásnak.

Nemtől függetlenül, együtt kell dolgoznunk azon, hogy a világot jobb hellyé tegyük. A különbségekből pedig akár profitálni is tudunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése