2016. szeptember 13., kedd

Az élet lehetőségek végtelen tárháza


Mostanában egy teljesen új tapasztalatot fedeztem fel. Akármerre jártam, mindenhol feltűntek olyan emberek, akik mindennel elégedetlenek voltak, de nem is tettek azért, hogy jobbá váljon az életük. Az első néhány esetről hamar megfeledkeztem, de az ismétlődések nem hagytak nyugodni. Folyamatosan az járt a fejemben, hogy ezek az emberek az élet elszenvedői. Nincsenek önfeledt, vidám pillanatok az életükben, és még a szép perceket is el tudják rontani elégedetlenséggel.

Pedig mindenkinek ott a lehetősége arra, hogy megváltoztassa az életét. Mindenki lehet optimista a pesszimizmus után. De, ha az ember nem akar változtatni, akkor nem is várhatja el, hogy az élete gyökeresen megváltozzon.

A hangsúly az akaraton van. Mindenki szabad akaratából eldöntheti, hogy milyen életet akar élni. A döntés a legfontosabb ebben a folyamatban. Ha ez megtörtént, akkor a kisebb – nagyobb lépések is megmutatják magukat.


Úgy gondolom, hogy három lehetőség van. Vagy belesüllyed valaki a szenvedésbe, panaszkodásba, vagy vegetál, vagy élvezi az életet. Nyílván mindenki azt mondja, hogy az utóbbit szeretné választani, hiszen milyen ember lehet az, aki tudatosan a szenvedés mellett dönt. Természetesen nem gondolja, hogy ez az ő döntése, de mégsem akar változtatni. Az is megeshet, hogy úgy nevelték, hogy elhiggye, nincs más választása az életben.

 Ekkor van arra szükség, hogy felnyíljon az emberek szeme, hogy az életet boldogan is lehet élni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése