2016. március 19., szombat

Újulj meg a tavasszal együtt


Mindannyian örülünk a tavasznak, hiszen minden színesebbé, vidámabbá válik. A tél szürkesége, egyhangúsága után megváltásnak érezzük a tavasz csodáit.

Mindennek megvan a maga oka, még a tél hidegének, szürkeségének is. Ekkor a természet, és az ember is pihen, regenerálódik. Felkészül új életszakaszának tavaszára, a virághozásra, és a későbbiekben a termések hozására is.

Ha nem pihennénk, hanem folyamatosan csak teremtenénk, hamar kimerülnének az erőkészleteink. Gondoljunk csak az alvásra; erre is szükségünk van egy kimerítő nap után, hogy a kihívásokat újult erővel tudjuk kezelni.

A természet is újult erővel várja a tavaszt, hogy képes legyen kezelni minden nehézséget, ami gátolja vagy hátráltatja a virágzást. Kibírja a tavaszi fagyot, az erős szelet, és a fénynélküliséget is. Rendelkezik annyi erővel, hogy minden kihívás ellenére is megmutassa virágát, majd pedig a termését.

Vegyünk példát a fákról, a virágokról, akik nem aggódnak, hiszen tudják, hogy a virágzás nem maradhat el, akármi történjék is. Nincs bennük szorongás, nincs bennük félelem, csak a biztos tudat, hogy a végén úgyis elérik céljukat. 

1 megjegyzés:

  1. Én már nagyon várom az igazi tavaszt, hogy szívesen legyünk kint a levegőn, a természetben, de amíg hideg van szívesebben vagyunk bent a lakásban. :)

    VálaszTörlés