2013. július 7., vasárnap

’Ahogy fent, úgy lent’


Hermész Triszmegisztosz már több ezer évvel ezelőtt megfogalmazta a vonzás törvényének alappillérét. Egyáltalán nem új keletű, divatos szemléletmód a vonzás; csak valamiért (valószínűleg azért, hogy legyen majd miből felélednünk) feledésbe merült. Mostanában azonban egyre nagyobb hangsúly került az ’amit akarunk, azt el is érjük’ elméletére.

Ez egy óriási fordulópont, de azt azért tudnunk kell, hogy nem mindent tudunk elérni a vonzás törvényével. Ha valami nincs benne az élettervünkbe, akkor bármilyen technikát alkalmazhatunk, nem fog bekövetkezni az óhajtott történés. Ezért szükséges, hogy mindig hagyjunk teret az ’isteninek’.

De nézzük, hogy mit is értett Hermész Triszmegisztosz a 'fent és lent' fogalmak alatt. A 'fent' a tudat szintjére utal, a szellemi oldalunkra. Ezen a szinten hozzuk létre a gondolatainkat, melyek érzéseket generálnak. A 'lent' az anyag síkját jelzi, ahol már manifesztálódtak a gondolatok.

Nagy felelősség van a kezünkben, hiszen nem csak pozitív, hanem negatív vonzás is létezik. A pozitívval könnyedén egyetértünk, de, ha valami negatív történik, akkor szeretünk másra mutogatni és elkerülni a felelősségvállalást. Pedig, ha elfogadjuk, hogy a mi kezünk is benne van a negatív eseményben, akkor rájövünk, hogy a megoldás is nálunk van; csak az ’ahogy fent, úgy lent’ elvét kell alkalmaznunk.


A pozitív gondolkodás sok energiát igényel; főleg az első időkben, amikor még kemény harcot kell vívni a negatív oldallal. De higgyétek el, hogy megéri a fáradtságot, mert egy teljesen új személyiséget kaptok általa, akivel öröm lesz együtt élni. És, mint tudjuk, a legfontosabb az önmagunkkal való harmonikus kapcsolat. J

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése