2011. április 2., szombat

A misztikus víz



Habár a Víz világnapja már elmúlt (minden évben március 22.), érdemes néhány szót ejteni erről a csodáról. Számunkra ugyanis természetes, de vannak országok, ahol az ivóvíz úgymond ’hiánycikk’. Itt talán elképzelni se tudjuk, hogy szomjúság esetén problémát okozzon egy pohár tiszta víz szerzése. Pedig sajnos nem egy ilyen ország ismert (Namíbia, Angola, Botswana).
Tenni viszont mi is tudunk valamit. Legyünk tudatosak a vízfogyasztásunkban. Fogmosás közben zárjuk el a vizet, ne fürödjünk sokszor, illetve csak kevés vízben és figyeljünk oda a csöpögő csapjaink megjavítására. Kis dolgok ezek, de a távoli országokban igazán sokat számítanak.
A víz kapcsán sokakban felmerül a kérdés, hogy csapvíz vagy ásványvíz? Számomra a vízszűrő kancsó a megoldás, amivel még a környezetet is védem, hiszen nem jár tömérdek műanyagpalack pazarlásával. Azt hiszem, hogy a mérleg nyelve a tudatos embereknél a csapvíz felé kellene, hogy dőljön, hisz a környezetszennyezés mellett az ásványvizek tartósítása is kényes kérdés.
A leghíresebb tudós, akit a víz kapcsán ismerek, Masaru Emoto. Nagyjából két éve találkoztam a kísérleteivel, amik nagyon megdöbbentettek. Masaru Emoto ugyanis vízkristályokkal bizonyította, hogy a víznek információhordozó képessége van. Amennyiben pozitív információt (zene, kép) kap a víz, akkor a kristálya is csodálatos; de amennyiben negatívat, akkor a kristály torz formát ölt. Azt szokták mondani, hogy ’hiszem, ha látom’. Ha nem is láttam, de tapasztaltam a saját bőrömön, hogy igaz ez a tény, ugyanis vízprogramozással elmúltak az allergia tünetei.
Ha pedig egy ekkora csodával állunk szemben és a mindennapjainkban sem kell nélkülöznünk, akkor tegyünk meg érte mindent, amit tudunk!

2 megjegyzés: