2011. április 8., péntek

Böjt, de nem csak a testnek




Tagadhatatlanul itt a tavasz és hamarosan a húsvét is. Ennek apropóján vetnék fel egy igazán hasznos témát. A tél befejeztével ajánlatos böjtöt, tisztító kúrát tartani, hogy a testünk megszabaduljon a méreganyagoktól.
Egyesek ezt az egészségük miatt teszik, mások a keresztény böjt miatt. Véleményem szerint bármilyen okból is végezzük a méregtelenítést, csak profitálni tudunk belőle. Persze kellő odafigyelés szükséges, hogy ne ártsunk a testünknek. Történhet a tisztulás léböjtkúrával, gyógyteákkal, gyümölcsökkel, vagy a hús elhagyásával. A fizikai böjtről sokat olvashatunk a különböző internetes oldalakon.
Azt viszont kevesebben említik, hogy a lelkünknek is ugyanilyen fontos a megtisztulás, csak persze évszaktól függetlenül. A lelkünk is ugyanúgy telítődik méreggel, mint az egész szervezetünk. Gondoljunk csak a mindennapi stresszre; ami elől valószínűleg még a lelkileg legkiegyensúlyozottabb emberek sem menekülhetnek. Aztán ott van még a harag, ami akár hirtelen felindulásból is ránk törhet. Sokak számára egy személy is jelenthet terhet, aki működhet energiavámpírként, vagy csupán a szimpla jelenléte okoz kellemetlen érzéseket.
A jó hír viszont az, hogy a lelkünket is tisztíthatjuk, kényeztethetjük, amivel az egész lényünk egyensúlyba kerül. Nem minden esetben könnyű, de bocsássunk meg azoknak, akikre korábban haragudtunk; a végeredmény üdítő lesz. Azokat a személyeket (akár élők, akár holtak), akik gátolnak minket a fejlődésben, előrehaladásban, engedjük el. A stressz kezelésére pedig ott a relaxáció, meditáció, amit egész évben végezhetünk!
A pozitív gondolkodás pedig gyógyír a lélek minden problémájára! :-)
Tavasz lévén méregtelenítsük tehát testünket, lelkünket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése