2011. április 7., csütörtök

Elég akarni?



Rhonda Byrne A titok című könyvének megjelenése és gigászi sikere után emberek sokasága kezdett el tévhitben élni. Sokak úgy gondolják a könyv elolvasása, vagy az azonos című film megtekintése után, hogy az áhított cél elérése érdekében elég nagyon akarni azt, illetve néhány képet kitenni a falra a vágyak tárgyáról. Véleményem szerint semmi ilyen nem szerepel benne, csak leegyszerűsítik az olvasottakat, látottakat.  
Természetesen mindennek az alapja, hogy eldöntsük, hogy mit is akarunk az életünkben.  Azonban ez csupán egy első lépés, bár tagadhatatlanul fontos, hisz ez további cselekvéseink alapja. A tetteknek azonban ereje van, olyan ereje, amelyekkel elérhetjük a hőn áhított célt.
Saját tapasztalatom szerint, ha hétfőn leírom, hogy mit kell megvalósítanom az adott héten, akkor sokkal nagyobb az esélye, hogy meg is valósítom, mintha csak beszélnék róla. (Csak zárójelben jegyzem meg, hogy ha valamilyen jutalmat is kitűzök, akkor még nagyobb az inspiráció.)
Még hasznosabb, hogy ha kisebb lépéseket teszünk célunk elérése felé. Egyszerre csak egyet kell, hogy az eszünkben tartsunk. Így rögtön nem egy óriási lépést kell megtennünk, csak egy kisebbet, és kisebb a nyomás is rajtunk, valamint bizonyos esetekben a felelősség sem akkora.
A konklúziót levonva, azt kell, hogy mondjam, hogy jó, ha eldöntöttük, hogy mit akarunk, de a tettek vezetnek igazán a megvalósulás felé. Üljünk le tehát nyugodt körülmények között, írjuk le céljainkat, majd a hozzájuk vezető utat, de ezt mindenképpen TETTEK kövessék!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése