2018. július 28., szombat

Egyedül is boldogan




A napokban valaki feltett egy kérdést, hogy szerelem nélkül lehet-e élni. Azt gondolom, hogy sokakat érdekel a téma, ezért szeretném megosztani a véleményem a témában.

Bevallom, hogy párkapcsolat nélkül élek jelenleg, és jól érzem magam a bőrömben. Soha nem függtem attól, hogy van – e társ az életemben. Egy kapcsolat is lehet nehézségekkel teli, és az egyedüllétet is lehet szenvedésként megélni.  Bár én látok összefüggést a kettő között. Aki az egyedüllétet nem tudja megélni megfelelően, az a kapcsolatban sem tudja teljesen önmagát adni, mert a másik hozzáállásától fog függeni. Az önmagunkkal való harmonikus kapcsolat az alapja minden más kapcsolatnak, így a szerelemnek is. Két önmagában nem kiteljesedett személy nem fog tudni egy szabadságon alapuló, egyenrangú kapcsolatot kialakítani.

Ahogyan nem létezik a fekete fehér nélkül, véleményem szerint, nem létezhet harmonikus kapcsolat anélkül, hogy ne tanulnánk meg egyedül is jól érezni magunkat. Sőt, vannak olyan személyek, akiknek sokkal több időre van szüksége, amit önmagukkal tölthetnek el.

Véleményem szerint igenis lehet élni, és JÓL élni párkapcsolat nélkül is. Ha valaki ezt nem tudja megtapasztalni, érdemes kicsit befelé fordulni, és a megfelelő kapcsolatot kialakítani önmagával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése