2015. január 18., vasárnap

A csoda az maga a csoda



Annyit beszélünk a csodákról. Csodákat várunk az életünkbe, hogy minden megoldódjon. De 
elgondolkodtunk már azon, hogy mi is az a csoda? Csodás életre törekszünk, de mit is jelent ez valójában?

Csoda lehet egyesek számára egy új lakás megszerzése, egy új autó megvétele, vagy bármilyen más tárgyi dolog megszerzése. Ha belegondoltok, hogy meddig tartott egy-egy megvett vagy megkapott tárgy utáni öröm, akkor rájöhettek, hogy ezek csak múló csodák. Azt hiszem, hogy mindannyian valami maradandóbbra vágyunk.

A legnagyobb csodák szemmel nem láthatók, viszont a szívvel érezhetők. Lehet csoda egy barátság kialakulása, egy szerelem létrejötte vagy egy családi kapcsolat megléte is. Sőt, továbbmegyek; még az egyedüllétben is van csoda. A csend, amelyben valójában megismered önmagad. De itt nem a magányról beszélek, mert abban nincs meg a csodálatos kapcsolat önmagaddal.

A csodálatos érzések közé tartozik a szeretet és a szerelem érzése. A hála és a megbocsátás is olyan érzések, melyek megléte elégedetté, boldoggá teszik az embert. Csodálatos élmény, ha tudjuk, hogy milyen célja van az életünknek. Csoda, ha örömmel ébredünk és örömmel fekszünk le. És óriási csoda, ha egészségesek vagyunk, tehát, ha teljesnek, egésznek érezzük magunkat.

Csodának tartom, ha van kiben hinnünk, ha van egy fentebb lévő erő, akitől kérhetünk segítséget, akinek elmondhatjuk a bánatunkat, örömünket. Ha hiszünk egy ilyen erőben, akkor az élet is könnyebbé válik.


Csoda maga az élet is, ha azzá tesszük, és mindez tőlünk függ. Kár mutogatni a külső körülményekre, mert az élet csodáját csak mi magunk hozhatjuk létre. Felelősek vagyunk a saját csodánkért. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése